2012-09-24 17:36:52

Integrirana nastava engleskog jezika i informatike

Jedna od aktivnosti kojom su učenici 7.a i 7.b i učiteljice Iva Naranđa (informatika) i Branka Lamza (engleski jezik) obilježili Međunarodnu godinu održive energije za sve bila je integrirana nastava informatike i engleskog jezika 17. rujna 2012.

Za početak učiteljica Branka Lamza prikazala je crtani film u kojem se na jednostavan način prikazuju izvori održive energije.

Nakon toga učenici su prezentirali svoje radove o održivoj energiji koje su izradili krajem prošle školske godine u sklopu nastave engleskog jezika, a nalaze se također na našoj web stranici.

Svoje znanje provjerili su igrajući online edukativnu igru koju predlažemo i vama.

Učenici su također provjerili koliko su naučili o održivoj energiji te kako su usvojili vokabular engleskog jezika uz pomoć zadataka koje je pripremila učiteljica Branka Lamza.

Nakon prvog dijela nastave posvećenog engleskom jeziku učiteljica Iva Naranđa objasnila je učenicima kako uz pomoć programa HotPotatoes zadacima dati interaktivni oblik.

Tako su učenici u informatičkom dijelu nastave izradili online vježbe uparivanja, križaljke i vježbe nadopunjavanja.

Izdvojili smo neke od njih te vas pozivamo da provjerite vaše znanje! Zadaci su u prilogu stranice. Odgovori se kriju u našim prezentacijama na gore navedenom linku.

 

Tijekom nastave korišten je internetski alat za učitelje ClassDojo koji služi za administriranje bodova za sudjelovanje učenika na nastavi. Na ovaj način učenicima je tijekom nastave na njima zanimljiv način na ekranu prikazana njihova aktivnost.

 


II. osnovna škola Čakovec