2020-11-17 19:51:00

TEACHERS4EUROPE: DEMOCRATIC VALUES IN THE ERA OF ARTIFICIAL INTELLIGENCE

II. osnovna škola Čakovec pokrenula je još jedan međunarodni eTwinning projekt pod nazivom Teachers4Europe: Democratic Values in the Era of Artificial Intelligence. Autorice projekta su učiteljice informatike Georgia Lascaris iz Grčke i naša učiteljica Iva Naranđa. Projektu se pridružilo više partnera iz Grčke, Turske, Litve, Latvije i Rumunjske, a projekt će trajati do kraja školske godine 2020./2021.

eTwinning projekt Teachers4Europe: Democratic Values in the Era of Artificial Intelligence dio je Erasmus+ KA3 2018 - 2021 izrade politika pod nazivom Teachers4Europe: Setting an Agora for Democratic Culture i ima za cilj promovirati načela i vrijednosti koje čine demokratsku kulturu EU-a.

Kroz široki raspon aktivnosti, učenici će se upoznati s europskim demokratskim vrijednostima i shvatit će koliko je važno njihovo očuvanje i unapređivanje u svijetu koji se suočava s brojnim  promjenama i izazovima. U eri umjetne inteligencije, klimatskih promjena i 4. industrijske revolucije, kako će sve to utjecati na demokratske vrijednosti, naša temeljna prava i interkulturalno razumijevanje, pitanje je koje se postavlja.


Više o projektu može se pratiti na stranici projekta i na TwinSpaceu projekta.

 


II. osnovna škola Čakovec