2020-11-02 10:18:05

Europske oznake kvalitete za naše eTwinning projekte

Krajem listopada 2020. godine u II. osnovnu školu Čakovec stigle su Europske oznake kvalitete za eTwinning projekte provedene tijekom školske godine 2019./2020.

Europskom oznakom kvalitete nagrađene su učiteljice Branka Lamza i Ida Veselovac za projekt Stories Bring Us Closer. Radi se o eTwinning projektu, kojim je pripremljeno novo partnerstvo sa školama iz Grčke, Italije, Španjolske i Švedske. Glavni rezultat bila je prijava za Erasmus+ KA229 projekt, koja je prihvaćena u srpnju ove godine.

Ciljevi ovog projekta, koji su ujedno ciljevi novog Erasmus+ partnerstva, bili su povećati učeničku motivaciju za čitanjem, razvijati jezičnu pismenost u praksi, promicati socijalnu inkluziju i proširiti znanja o drugim zemljama i kulturama.

eTwinning projekt Stories Bring Us Closer, proveden u školskoj godini 2019/20, omogućio je međusobno upoznavanje partnera i uspješnu pripremu drugog po redu Erasmus+ projekta kojem je II. osnovna škola Čakovec koordinator. Erasmus+ projekt financiran je sredstvima EU, a njegova ukupna vrijednost je 158.300,00 eura, od čega je  Agencija za mobilnost i programe EU našoj školi odobrila financijsku potporu od 37.824,00  eura.

 

 

Učiteljica Iva Naranđa Europskom oznakom kvalitete nagrađena je za eTwinning projekt ME THE A.I #2.0.

Ovom prilikom istaknimo još nagrada koje je dobio eTwinning projekt ME THE A.I #2.0. Učiteljica Georgia Lascaris iz grčke škole 2nd Primary School of Nea Erythraia sudjelovala u natjecanju STEM Discovery Campaign 2020 Scientix s aktivnosti "Me the A.I #2.0: Artificial Intelligence Activity" provedenom u sklopu ovog eTwinning projekta te je odabrana za jednog od pobjednika. Nagrada se sastoji od sudjelovanja na Scientix Science Projects Workshop u Future Classroom Lab u Briselu koja je zbog COVID-19 pandemije odgođena.

Nadalje, još jedno veliko priznanje projektu je dodijeljeno u Litvi gdje je projektna partnerica Lina Lienienė iz škole Telšių „Germanto“ progimnazija osvojila nacionalnu nagradu za eTwinning projekt.

Kvalitetu projekta dokazuju i brojne Europske oznake kvalitete kojima je Središnja služba za podršku iz Brisela nagradila čak 14 partnera iz pet država (Grčke, Španjolske, Litve, Turske i Hrvatske).

 

 


II. osnovna škola Čakovec