2020-09-30 20:30:00

NOVI ERASMUS+ PROJEKT II. OSNOVNE ŠKOLE ČAKOVEC

U našoj školi započela je provedba Erasmus+ KA229 projekta, pod nazivom Stories Bring Us Closer, koji će se provoditi dvije školske godine. 

Glavni ciljevi projekta su povećati učeničku motivaciju za čitanjem, razvijati jezičnu pismenost u praksi, promicati socijalnu inkluziju i proširiti znanja o drugim zemljama i kulturama, a postizat će se pomoću svijeta priča i pripovijedanja. Ovo je drugi Erasmus+ projekt u kojem je naša škola koordinator. Prvi takav projekt, pod nazivom Innovate Together, u suradnji sa školama iz šest europskih zemalja, uspješno smo proveli između 2017. i 2019. godine.

 

Partnerske škole u novom projektu su:

1st Primary School of Neapoli Lasithiou-Crete-Greece, Grčka Circolo Didattico San Giovanni Bosco, Biancavilla, Italija  Colegio Sagrado Corazón Agustinos Recoletos, Guadalajara, Španjolska  Rödebyskolan, Karlskrona, Švedska

 

Projekt je financiran sredstvima EU. Njegova ukupna vrijednost je 158.300,00 eura, od čega je  Agencija za mobilnost i programe EU našoj školi odobrila financijsku potporu od 37.824,00  eura.

U projektu sudjeluju učenici i učitelji razredne i predmetne nastave, školska knjižničarka, a voditeljica i autorica projekta je učiteljica engleskog jezika Branka Lamza.

 

 


II. osnovna škola Čakovec