2020-09-28 16:51:33

Novi eTwinning projekti

Za školsku godinu 2020./2021. učiteljica informatike Iva Naranđa pokrenula je dva međunarodna eTwinning projekta u kojima će učenici sudjelovati u sklopu redovne i izborne nastave informatike i izvannastavne aktivnosti eTwinneri:

My Water Footprint i
Micro circuits for Mega solutions.

 

Projekt My Water Footprint pokrenut je s učiteljicom Bilge Varel iz Turske, a pridružili su se brojni partneri iz više država. Sudjelujući u projektu My Water Footprint učenici će razumijeti što je vodni otisak, shvatiti važnost očuvanja svjetskih vodnih resursa i klimatskih promjena te razvijati vještine timskog rada i uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije. U projektu My Water Footprint sudjelovat će učenici sedmog i osmog razreda naše škole. 

 

 

 

Za učenike šestog razreda osmišljen je projekt pod nazivom Micro circuits for Mega solutions koji je pokrenut s učiteljicom Georgiom Lascaris iz Grčke. I ovom projektu pridružilo se više partnera iz raznih država. Učenici će upoznati BBC micro:bit tehnologiju, robote, Internet stvari, umjetnu inteligenciju te razvijati računalno razmišljanje, vještinu programiranja i kreativnost. 

 

 

Osim same teme projekta, u sklopu eTwinning projekata učenici usvajaju i vještine sigurnog korištenja interneta te suradnje u međunarodnom okruženju. 

Više o eTwinning projektima u našoj školi može se pogledati na stranici eTwinning


II. osnovna škola Čakovec