preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dabar

Dabar

Dabar

Hrvatski u školi

Institut za jezik i jezikoslovlje

elektire

Hrvatska udruga za disleksiju

ADHD

PETZANET

KVIZ

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka na školskom webu ne objavljujemo osobne podatke i fotografije učenika, osim uz pismenu suglasnost roditelja.

 

iva.naranda@skole.hr

 
 

RAZLIČAK

Znate li zašto se naš list zove Različak?

THE BUZZ

ŠKOLSKA UČILICA

PROMETNA UČILICA

HRABRI TELEFON

HRABRI TELEFON

"Trebaš pomoć i podršku? Događa ti se nešto loše u obitelji ili školi, a čini ti se da se nemaš kome povjeriti? Hrabri telefon pomoć i podršku nudi i putem CHAT-a svakim radnim danom od 15 do 18 sati.


Razgovor sa savjetovateljem Hrabrog telefona je potpuno anoniman te je dostupan putem web stranice www.hrabritelefon.hr.


Nemoj šutjeti o tome, potraži pomoć !"
   

4a (2010-11) i 3a (2009-10)

ŠKOLA U PRIRODI Vijest ima dokument u privitku

31.5. 2011. – 3.6. 2011.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 14. 6. 2011. 09:15

UOČI BOŽIĆA Vijest ima dokument u privitku

DANI OTVORENIH VRATA U 4.a

DOLAZE NAM BLAGDANI  

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 22. 12. 2010. 10:21

BOŽIĆNA RADIONICA U 4.A

I ove godine surađujemo s učenicima cvjećarima Gospodarske škole i prof. Dunjom Geršak. Učenice Gospodarske škole bili su gosti učenika 4.a. Oni su svoju praksu proveli u našoj školi. Zajedno s našim učenicima izrađivali su adventske vijence. Proveli smo ugodno poslijepodne u našoj učionici s našim gostima. Svaki je učenik izradio svoj adventski vijenac uz pomoć učenika-mentora. Na kraju dana bili smo oduševljeni svojim radovima. Zahvalili smo se profesorici Geršak i njezinim učenicima zajedničkom fotografijom.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 21. 12. 2010. 15:07

POMOĆ OBITELJI FRANČIĆ - PROJEKT "SRCE DOBROTE"

Nastavljamo s projektom „Srce dobrote“ i ove školske godine. Svaki tjedan, abecednim redom, učenici nose „Srce dobrote“. “Srce dobrote“ dobili smo na poklon zbog pomoći obitelji Frančić iz Udruge oboljelih od multiple skleroze.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 21. 12. 2010. 10:47

NAJUČENIK TJEDNA

U našem razredu (4.a) svakog tjedna biramo najučenika tjedna.
Biraju ga: predsjednik razreda, potpredsjednik, desetari i higijeničari.
Dosada najučenici tjedna bili su: Magdalena Maček, Sebastijan Hrg, Sven Kraljić, Jaka Fileš i Lana Mađar.
Uvjeti za najučenika su: mora biti discipliran, mora pisati zadaće, pomagati drugima, svakodnevno učiti i mora biti aktivan na satu.

 

Luka Grubić 4.a

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 13. 12. 2010. 18:26

TERENSKA NASTAVA: ZAGREB - GLAVNI GRAD RH

U srijedu 13.10.2010. u 7:40 sati, 4.a zajedno sa 4.b razredom krenuli smo iz Čakovca u Zagreb. Vozili smo se autocestom. Vidjeli smo ravnice, brda te prolazili kroz tunele.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 13. 12. 2010. 16:13

PISAC U NAŠOJ ŠKOLI

Našu školu, 16.11.2010. posjetio je pisac Božidar Prosenjak. On je važan hrvatski pisac, koji je osvojio nagradu Ivana Brlić Mažuranić i Grigor Vitez.
Njegovo najpoznatije djelo je knjiga „Divlji konj“. Dramska grupa 4. a razreda, pripremila je improvizaciju „Divlji konj“. Pričao nam je i neke istinite priče iz svog života. Postavljali smo mu i neka pitanja. Gospodin Prosenjak napisao je i mnogo djela od kojih je većina izdana.

 

Luka Grubić 4.a

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 13. 12. 2010. 16:06

SJEĆANJE NA VUKOVAR

Vukovar je grad u kojem su ljudi najviše patili tijekom Domovinskog rata. O tome su nam, 16.11.2010., došli ispričati učenici 8.a, Paula Hrg i Denis Horvat. Pričali su nam kako su vojnici JNA (Jugoslavenske narodne armije) bombardirali kuće, zgrade, bolnicu, vojne baze,… Bombardirali su i vodotoranj koji i danas stoji onako kao i nekad. On je simbol domovinskog rata i nikad se neće obnoviti. Paula je i pročitala priču. Rekli su nam i da je hrvatski Sabor 18.11.1991. proglasio dan pada Vukovara. Dan pada Vukovara obilježavamo 18.11. svake godine.

Prošlo je 19 godina od tog događaja i nadamo se da se takvo nešto više nikada neće dogoditi!
 

Luka Grubić 4.a

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 25. 11. 2010. 19:00

NAŠ POSJET HRVATSKOJ POŠTI

Dana 9.9.2010.godine krenuli smo iz II. osnovne škole zajedno sa našom učiteljicom Anom Loparić prema Hrvatskoj pošti. Pozvali su nas na prezentaciju o poštanskim markama i filateliji.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 16. 9. 2010. 14:58

NAŠ SUSRET S GOSPODINOM ŽUPANOM

U vijećničke stolice Skupštine Međimurske županije sjeli su učenici 3.a razreda. Ostvarila nam se želja da se upoznamo s radom Županije. Našem županu Ivici Perhoču postavili smo nekoliko pitanja. Župan se tako našao pod «paljbom» naših pitanja. Zanimalo nas je: kako je postao župan, je li teško biti župan, hoće li financirati sportske aktivnosti djece, što čini za zaštitu okoliša u Međimurju, problem sjeverne čakovečke zaobilaznice, vanjski bazeni ....
Župan je na pitanja strpljivo odgovarao. Bili smo odgovorima uglavnom zadovoljni.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 21. 6. 2010. 16:32

ISTRAŽIVAČKA NASTAVA - MEĐIMURJE U SRCU

Za kraj školske godine odlučili smo se za istraživanje o našem zavičaju Međimurju. Već prije smo posjetili Muzej Međimurja i saznali o prošlosti našeg kraja i važnu ulogu u tome grofove Zrinski.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 18. 6. 2010. 19:24

RADIONICA HRVATSKE POŠTE U NAŠOJ ŠKOLI

Učenici 3.a i 4.a razreda sudjelovali su na radionici HP u našoj školi. Upoznali smo se sa svim vrstama pošiljaka, načinom slanja paketa i sve ostalo što je u djelatnosti HP. Radionicu je pripremila gđa. Vuković iz HP. Na kraju smo pokušali napisati pismo prijatelju i poslati mu na adresu. Zalijepili smo poštansku marku, napisali adresu, stavili pečat HP i stavili u poštanski sandučić. Bilo je vrlo zanimljivo.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 15. 6. 2010. 18:35

ISTRAŽIVANJE ZA SVJETSKI NATJEČAJ «VRSTA KOJA NESTAJE» Vijest ima dokument u privitku

Dobili smo zadatak da istražujemo o vrstama koje nestaju na planeti Zemlji. Mi smo se zainteresirali za Međimurskog konja. Uz pomoć gospodine Marijana Belčića saznali smo o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti konja. On nam je pomogao da shvatimo da naša pasmina konja već dugo nestaje. Odlučili smo da o tome progovorimo «da ne želimo živjeti na takvoj planeti». U istraživanju su nam pomogli prof. Mihajlov, gosp. Kovačić Kristijan i naši roditelji. Posjetili smo domaćinstvo u Totovcu i tamo upoznali Međimurskog konja.
Na kraju našeg istraživanja izradili smo plakat za natječaj na temu «Međimurski konj – vrsta koja nestaje». Na Dan planeta Zemlja smo naša istraživanja prezentirali u našoj školi učenicima naše škole.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 28. 5. 2010. 15:53

TERENSKA NASTAVA – PUTUJEMO I UPOZNAJEMO HRVATSKO ZAGORJE

Učenici 3.a i 3.b realizirali su upoznavanje Hrvatskog zagorja. Posjetili smo Trakošćan, Zelengaj – mjesto gdje je nastala naša himna, Etno selo u Kumrovcu, Muzej pračovjeka u Krapini, Svetište u Mariji Bistrici. Bili smo oduševljeni krajem.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 27. 5. 2010. 16:18

TERENSKA NASTAVA - PUTUJEMO VLAKOM

Za potrebe nastave prirode i društva organizirali smo putovanje vlakom. Odlučili smo da to bude putovanje u Varaždin. U Varaždinu smo posjetili Etimološki muzej, katedralu, stari grad i prošetali ostalim dijelovima grada. Na kraju smo se počastili u McDonalds-u.
Vratili smo se u Čakovec vlakom.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 26. 5. 2010. 16:07

USKRSNA RADIONICA U GOSPODARSKOJ ŠKOLI

Učenici 3.a i dalje surađuju s učenicima Gospodarske škole. Ovaj puta smo bili gosti učenika krojača. Ukrašavali smo uskrsna jaja pomoću tekstila. Svaki je učenik ponio jaje kući.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 30. 4. 2010. 15:41

FAŠNIK U 3.A

Fašnik smo proveli zajedno s roditeljima – pripremili smo prigodan program na temu «Stižu maškare» i time razveselili roditelje. Roditelji su imali zadatak da se obuku kao maškare. Sobom su donijeli i krafne. Svi zajedno smo se dobro zabavili i zaplesali «Tu za repu».

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 19. 2. 2010. 15:32

PRIRODA I DRUŠTVO

Kako nastaje zemljovid ?

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 2. 2. 2010. 17:25

NASTAVA PRIRODE I DRUŠTVA

Na satovima prirode i društva istraživali smo što znači PROŠLOST. Na tu temu u školu smo donijeli razne predmete iz dalje i bliže prošlosti. Bilo je zanimljivo promatrati sve to neobične nama nepoznate predmete. Nekim predmetima smo se prvi put susretali. Vrlo zanimljiva je bila «riflača» - perilica rublja u prošlosti. Rad nekih predmeta zanimljivo nam je pokazala i naša učiteljica. Zanimljivo nam je bilo kad smo upalili staru petrolejku – lampaš i ugasili našu svjetlost. U razredu je nastao mrak. Nismo baš dobro vidjeli uz pomoć petrolejke. Sada znamo da nam je lakše živjeti i raditi  nego je to bilo našim predcima.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 2. 2. 2010. 17:13

RADIONICA U 3.A

Krajem godine ugostili smo učenike Gospodarske škole – cvjećare  i aranžere i njihovu prof. Dunju Geršak. Uz njihovu pomoć okitili smo dio škole i našu učionicu za blagdane koji su dolazili. Sve je to i popratila Čakovečka televizija.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 29. 12. 2009. 10:25

RADIONICA ZA BOŽIĆNI SAJAM

I ove  školske godine naši roditelje i poneke bake i djedovi pomogli su nam u izrađivanju predmeta za školski Božićni sajam. Novac dobiven od prigodne prodaje poklonit ćemo djeci u školama Afrike, za našu školsku siromašnu djecu. Ostatak će ostati nama za neke aktivnosti našeg razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Naranđa Ana Loparić  datum: 28. 12. 2009. 12:11
 


RN - učiteljica Ana Loparić

šk. god. 2009./2010.:

MJESEC KNJIGE

Gradska  knjižnica  i  čitaonica – Dječji odjel
Povodom Dana kruh i zahvalnosti i Mjesec  knjige, učenici 3.a , učiteljica Ana Loparić uz suradnju školske knjižnice i prof. Maje Vidrač posjetili su Dječji odjel knjižnice.
Sudjelovali su na radionici i predavanju – Od zrna do kruha-
Predavač je bio prehrambeni tehnolog ing. Damir Kregar iz Čakovečkih mlinova.
Radionicu je pripremila prof. Helena Andrašec.

 dani kruha - mjesec knjige

 

RADIONICA U GOSPODARSKOJ ŠKOLI

Učenici 3.a i njihova učiteljica i dalje njeguju suradnju s učenicima i profesorima Gospodarske škole.
27.10.2009. uz suradnju roditelja sudjelovali su na radionici povodom Dana mrtvih u izradi cvjetnih aranžmana. Radionicu je vodila prof. Dunja Geršak. Učenici su  pripremali potreban materijal, izrađivali aranžman, pogledali ostale aranžmane koje su izrađivale učenice cviječari i aranžeri. Zaključili smo da je  to zanimanje vrlo lijepo i zahtjevno.
U školu smo se vratili zadovoljni i sobom ponijeli izrađeni aranžman.

Evo nekoliko fotografija s radionice:

 

 

Posjetili smo i vinski podrum Gospodarske škole. Učenici su mjerili količinu šećera u vinu, punili boce sa vinom i uživali. Pogledajte nekoliko fotografija:

 

šk. god. 2008./2009.:

DANI OTVORENIH VRATA U 2.a

prosinac 2008.

Tema: Radujmo se blagdanima

Gosti: roditelji učenika, braća, sestre, bake, djedovi

Integrirana nastava se odvijala po ovim aktivnostima:

(učenici su  sa svojim gostima sudjelovali u pripremanju i kreiranju nastave)

- zajedno smo naučili pjevati pjesmu «Djetešce nam se rodilo»
- na tu temu smo na satu likovne kulture slikali  «Jaslice»
- stvarali smo strip-priču  «Djevojčica sa žigicama»
- izrađivali smo «Okićena jelka» sa dlanovima učenika, posebna jelka dobre volje,
- radili smo prigodni pano po grupama, izrađivali i pisali prigodne čestitke
- izrađivali smo božićne ukrasne kutije za Božićni sajam naše škole
- pisali smo prigodne tekstove na temu Slavimo Božić i Novu godinu
- na kraju tjedna sudjelovali smo na humanitarnom sajmu naše škole i prigodnoj priredbi koju su pripremali i naši učenici u dramskoj i recitatorskoj grupi


USKRSNA RADIONICA U 2.a

U suradnji sa roditeljima 2.a organizirali smo radionicu u izradi Uskrsne košarice za Uskrsnog zeca. 


 
e-Dnevnik

e-Dnevnik

e-dnevnik za učenike


Office 365

MS Office 365

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.


EU Code Week 2018

CodeWeek 2018


Raspored sati

RASPORED SATI - uskoro

VREMENIK PISANIH PROVJERA - uskoro


Satnica

Edmodo

Edmodo


Portal edu.hr

portal edu.hr


UPISI U SŠ

upisi


UDŽBENICI 2018-19

Popis udžbenika za šk. god. 2018./2019. jednak je popisu za 2014./2015.

OBAVIJEST RODITELJIMA:

Potrebno je kupiti radne bilježnice prema popisu u prilogu, udžbenike dobivate u školi.

Učenici 5. razreda dobivaju geografski atlas koji koriste do 8. razreda.

Učenici 1. razreda udžbenike će dobiti prvi nastavni dan u školi.

Od školske godine 2018./2019. Informatika postaje obavezan predmet u 5. i 6. razredu.

 


Erasmus+

Innovate Together


 

Oznaka eSigurnosti

Centar za sigurniji internet

HAKOM brošura


eTwinning

Brošura za roditelje

Brošura


E-MAIL ADRESA

ured@os-druga-ck.skole.hr

E-MAIL
 


Oglasna ploča - RSS

ODRŽIVA ENERGIJA

PREGLED AKTIVNOSTI

PROGRAMIRANJE

EUROPSKI TJEDAN PROGRAMIRANJA


PROJEKT ŠAFRAN

PROJEKT ŠAFRAN - THE CROCUS PROJECT


WWF

WWF


FOREST - ŠUMA


CARNet vijesti - RSS

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


 

ENCIKLOPEDIJA


 

WIKIPEDIA NARODNE NOVINE


CARNet CERT - RSS
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

HIMNA NAŠE ŠKOLE

HIMNA

NASRED NAŠEG ČAKOVEČKOG JUGA
UZDIŽE SE OSNOVNA DRUGA

NAJLJEPŠA JE ŠKOLA
SVA U CVIJEĆU
SVAKOM DAJE I ZNANJE I SREĆU

NAJLJEPŠA JE ŠKOLA
SVA U CVIJEĆU
SVAKOM DAJE I ZNANJE I SREĆU

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAKON OSAM GODINA SREĆE
SVATKO SVOJIM PUTEM KREĆE
SJETIT ĆE SE JEDNOM STARIH DANA
I NAJLJEPŠIH ĐAČKIH USPOMENA

SJETIT ĆE SE JEDNOM STARIH DANA
I NAJLJEPŠIH ĐAČKIH USPOMENA

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

Priloženi dokumenti:
Druga.wma


Korisni linkovi

Tražilica


preskoči na navigaciju