preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Dabar

Dabar

Dabar

Hrvatski u školi

Institut za jezik i jezikoslovlje

elektire

Hrvatska udruga za disleksiju

ADHD

PETZANET

U skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka na školskom webu ne objavljujemo osobne podatke i fotografije učenika, osim uz pismenu suglasnost roditelja.

 

iva.naranda@skole.hr

 
 

RAZLIČAK

Znate li zašto se naš list zove Različak?

THE BUZZ

ŠKOLSKA UČILICA

PROMETNA UČILICA

HRABRI TELEFON

HRABRI TELEFON

"Trebaš pomoć i podršku? Događa ti se nešto loše u obitelji ili školi, a čini ti se da se nemaš kome povjeriti? Hrabri telefon pomoć i podršku nudi i putem CHAT-a svakim radnim danom od 15 do 18 sati.


Razgovor sa savjetovateljem Hrabrog telefona je potpuno anoniman te je dostupan putem web stranice www.hrabritelefon.hr.


Nemoj šutjeti o tome, potraži pomoć !"
   

Događanja u našoj školi i obavijesti

TULUM S(L)OVA

Povodom Mjeseca školskih knjižnica 25. listopada, u prostoru školske knjižnice organizirali smo noćni čitateljski susret.


 

U petak, 25. listopada u 19 sati, okupili smo se u našoj školskoj knjižnici kako bismo prisustvovali Tulumu slova. Prisustvovali su  učenici:  Luka Grubić, Luka Jalšovec, Noa Jalšovec, Antonio Hren, Manuel Korent, Iva Petrović, Viktorija Horvat, Nina Dobša, Maria Krištofić, Mirna Došen i Jakov Sedlar, pedagoginja Sonja Klarić, knjižničarka Nina Vugrinec, učiteljice hrvatskog jezika Ivana Jambrošić i Ina Magić, učiteljica likovne kulture Monika Vrtarić Vuk, učiteljica povijesti Snježana Odak Hrkač i učiteljica engleskog jezika Branka Lamza.

Donijeli smo grickalice, sokove i što je najvažnije – naše omiljeno štivo. Nakon što je knjižničarka otvorila Tulum, donijeli smo pravila ponašanja. Pod vodstvom učiteljice likovne kulture, zajednički smo izradili plakat s pravilima. Učiteljica povijesti vodila nas je kroz društvenu igru koja je poslužila kao zagrijavanje za cijelu večer, a zatim smo krenuli s ceremonijalnim čitanjem. Bilo je tu svega: od znanstvene fantastike poput djela Igre gladi Suzanne Collins do klasika poput Robinsona Crusoea Daniela Defoea. Osvjetljavajući štivo baterijskim lampama sa zanimanjem smo slušali odabrane ulomke.

Nakon ceremonijalnog čitanja, prionuli smo čitanju pripovijetke Šuti i plivaj Ephraima Kishona koju smo odabrali zajedno s našim Skype partnerima OŠ Popovača. Knjižničarke i učiteljice hrvatskog jezika obiju škola prethodno su pripremile pitanja o sadržaju za zajednički kviz. Točno u 21 sat uspostavili smo Skype vezu s OŠ Popovača. Uživali smo u predivnoj pjesmi koju su otpjevali učenici OŠ Popovača. Predstavili smo se našim partnerima i krenuli s kvizom. Rezultat je bio izjednačen, a to nas je jako razveselilo jer su obje ekipe saslušale pripovijetku s pažnjom i razumijevanjem.

Nakon Skype kviza, učiteljica engleskog jezika vodila je učenike kroz čitanje priče His Favourite Teacher Martine Horvat. Učenici su vrlo uspješno riješili zadatke razumijevanja teksta. Nakon što smo proveli veći dio večeri uživajući u čitanju na hrvatskom i engleskom jeziku, došlo je vrijeme za film Alisa u zemlji čudesa iz 2010. godine. Film nam se jako svidio. Umorni, ali i jako zadovoljni oko ponoći smo otišli kućama.

Branka Lamza



Cilj događanja je utjecati na jačanje pozitivnog stava učenika prema čitanju. Čitanje s razumijevanjem vještina je koja je preduvjet za uspjeh u školi, poslu i životu. Opće je poznata činjenica da zbog nedovoljno razvijene vještine čitanja učenici pokazuju otpor prema čitanju kojeg doživljavaju kao obvezu. Čini nam se da je čitanje iz užitka premalo prisutno u našoj svakodnevnici. Čitanje iz užitka najčešće povezujemo s večerima kad je netko od bližnjih podijelio s nama radost čitanja. Ono je slijedom brojnih obaveza učenikovih bližnjih i školskih programa  temeljenih na čitanju s razumijevanjem zapostavljeno. Čitanjem iz užitka razvija se vještina čitanja i ono prestaje biti naporno. Čitateljski je susret početna akcija kojom želimo njegovati naviku čitanja u naših učenika.

PROGRAM DOGAĐANJA:

19.00 donošenje pravila ponašanja na čitateljskom susretu (Monika Vrtarić Vuk osmišljava izgled plakata zajedno s učenicima)

19.30 društvena igra (Snježana Odak Hrkač)

19.45 ceremonijalno čitanje odabranih ulomaka i tekstova po izboru učenika (Nina Vugrinec, čitaju i voditeljice)

21.00 povezivanje s drugom školskom knjižnicom preko Skypea (čitamo tekstove na engleskom i hrvatskom te odgovaramo na pitanja - Branka Lamza, Ivana Jambrošić, Ina Magić, Nina Vugrinec)

22.00 gledanje filma

24.00 završetak susreta i popunjavanje evaluacijskih listića

Učenici sa sobom donose tekst po vlastitom izboru (do dvije stranice) koji će pročitati. Potrebno je donijeti i deku, po mogućnosti džepnu svjetiljku, te nešto za pojesti i popiti (grickalice, sokovi, kolačići). Učenici će u medijsko-promotivnu svrhu biti snimani i fotografirani. U slučaju bilo kakvih problema molimo da nam roditelji  navedu i broj telefona na koji ih možemo kontaktirati.

Voditeljice događanja: Nina Vugrinec, Branka Lamza, Monika Vrtarić Vuk, Ivana Jambrošić, Snježana Odak Hrkač, Sonja Klarić, Ina Magić, Marta Novak.

TULUM SLOVA



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Naranđa Branka Lamza DALIA HAMER INA MAGIĆ   datum: 30. 10. 2013.

e-Dnevnik

e-Dnevnik

e-dnevnik za učenike


Satnica 2020./21.

EU Code Week

CodeWeek 2019


Office 365

MS Office 365

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.

Korisnici koji su prethodno aktivirali svoje račune putem ove stranice mogu direktno do svojih računa putem stranice portal.office.com.


UDŽBENICI 2020-21

MZO - Vijesti

Škola za život

Škola za život


KNJIŽNICA

MZO - Natječaji

Upute za webmail
Priloženi dokumenti:
CARNET Webmail-upute.pdf


UPISI U SŠ

upisi


Edmodo

Edmodo


eTwinning

 

European Schoolnet Academy

European Schoolnet Academy


School Education Gateway

School Education Gateway


Erasmus+

Innovate Together


Brošura za roditelje

Brošura


E-MAIL ADRESA

ured@os-druga-ck.skole.hr

E-MAIL
 


ODRŽIVA ENERGIJA

PREGLED AKTIVNOSTI

PROGRAMIRANJE

EUROPSKI TJEDAN PROGRAMIRANJA


PROJEKT ŠAFRAN

PROJEKT ŠAFRAN - THE CROCUS PROJECT


WWF

WWF


FOREST - ŠUMA


CARNet vijesti - RSS

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


 

ENCIKLOPEDIJA


 

WIKIPEDIA NARODNE NOVINE


CARNet CERT - RSS
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

HIMNA NAŠE ŠKOLE

HIMNA

NASRED NAŠEG ČAKOVEČKOG JUGA
UZDIŽE SE OSNOVNA DRUGA

NAJLJEPŠA JE ŠKOLA
SVA U CVIJEĆU
SVAKOM DAJE I ZNANJE I SREĆU

NAJLJEPŠA JE ŠKOLA
SVA U CVIJEĆU
SVAKOM DAJE I ZNANJE I SREĆU

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAKON OSAM GODINA SREĆE
SVATKO SVOJIM PUTEM KREĆE
SJETIT ĆE SE JEDNOM STARIH DANA
I NAJLJEPŠIH ĐAČKIH USPOMENA

SJETIT ĆE SE JEDNOM STARIH DANA
I NAJLJEPŠIH ĐAČKIH USPOMENA

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

NAJJAČI SMO NAJBOLJI SMO
DRUGE NAŠE DJECA SVI SMO
PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

PUNI ZNANJA PUNI SREĆE
ZAUSTAVIT NAS NITKO NEĆE

Priloženi dokumenti:
Druga.wma


Korisni linkovi

Tražilica




preskoči na navigaciju